A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

KEDS Academy | Minister Nikaj visits KEDS Academy

KEDS Academy is KEDS's foray into the effective solution of the problems that talented students have in Kosovo.

Minister Nikaj visits KEDS Academy

23 Apr 2014

Dita e Shtunë nuk ishte ditë e zakonshmë në Akademinë e KEDS. Të gjithë pjesëmarrësit, gjatë ligjëratave të rregullta të vikendit në Akademi u befasuan nga vizita e Ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, z. Bernard Nikaj.

Përveç 50 pjesëmarrësve në Akademi, Ministri Nikaj u mirëprit edhe nga drejtori i përgjithshëm i KEDS, z. Vedi Yesilkilic, drejtori i Qendrës për mësim gjatë gjithë jetës në Universitetin Bogazici, menaxhmenti i KEDS si dhe anëtarët e bordit ekzekutiv të KEDS.

Në fjalimin e tij z. Mesut Serhat Dinc nga Bordi Ekzekutiv i KEDS tregoi për rëndësinë e krijimit të lidhjeve ndërmjet komunitetit të biznesit dhe institucioneve akademike me qëllim të krijimit të platformave për trajnim të mëtutjeshëm dhe për ofrim të hapësirave për testim të njohurive të fituara të studentëve në jetë të përditshme dhe në punë.

“Akademia e KEDS do të punësojë të rinjtë në bazë të suksesit të arritur dhe performancës, dhe ka për qëllim ofrimin e mundësive shtesë të trajnimit dhe praktikimit të njohurive të fituara akademike për studentë të Universitetit të Prishtinës dhe për stuentë të shkollave të mesme teknike.”, tha në fjalimin e tij z. Dinc për të pranishmit.

Ministri Nikaj shprehi kënaqësinë e pjesëmarrjes në një program të tillë si dhe vullnetin e Ministrisë që ai përfaqëson dhe rrespektivisht të Qeverisë së Republikës së Kosovës për përkrahje dhe bashkëpunim të plotë në iniciativa të tilla.

Duke qenë vet i angazhuar në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike në Universitetin e Prishtinës, z. Nikaj edhe njëherë theksojë që iniciativa të tilla janë të rëndësisë së veçantë duke pasë parasysh që Kosova është ndër trevat me resurse të pasura energjetike dhe investimi në gjenerata të reja mund të vlerësohet investim në të ardhmen.

Duke përmendur disa iniciativa të Qeverisë së Kosovës me fokus energjetikën dhe punësimin e të rinjëve, Ministri Nikaj ftoj studentët të ndjekin zhvillimet rreth krijimit të Fondit të Punësimit.

“Ftoj të gjithë studentët që të ndjekin me kujdes zhvillimet rreth krijimit të Fondit të Punësimit dhe të aplikojnë me ide për ndërmarrje të vogla që janë të bazuara në njohuritë e tyre teknike. Qeveria do të jetë pranë të ndihmojë ndërlidhjen midis arsimit – investimeve dhe zhvillimit ekonomik”, theksoi Ministri Nikaj.

Studentët falenderuan z. Nikaj për pjesëmarrje dhe edhe njëherë ri-theksuan rëndësinë e pjesëmarrjes së tyre në Akademinë e KEDS.

“Jemi 50 studentë pjesëmarrës dhe ndihemi të lumtur dhe me fat për mundësinë e ofruar. Është mundësi jetike që për së afërmi të shohim zhvillimet në fushën e energjetikës si dhe të zgjerojmë njohuritë tona të fituara në Universitete dhe shkolla.”, theksuan përfaqësues të studentëve.

KEDS Akademia është themeluar nga Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike. Akademia ka për qëllim të përkrahë studentët vendore të fushës së inxhinierisë elektrike në zhvillim të mëtutjeshëm akademik dhe profesional. Akademia në bashkëpunim me Universitetin Bogazici ofron trajnime të akredituara ndërkombëtarisht, programe të praktikës në KEDS si dhe punësim për pjesëmarrësit në KEDS ose në ndërmarrje tjera të ngjashme.

Në përfundim të programit të trajnimit, studentët më të mirë do të vizitojnë stabilimentet energjetike të ndërmarrjeve Limak dhe Calik në Turqi.


Share article:

Facebook, Twitter


More


Practical experiences of students at KEDS offices

Valdete Murtezaj, a member of KEDS Academy V, who comes from the Faculty of Law, holds practical classes (hours) at the KEDS Legal Office. Experiences to her are being carried by her mentor Hazbie Kelmendi, an official in this department.

03 May 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy hosts the visit of the university Rector, Anton Berishaj

In the presence of all participants the Rector Berishaj was hosted by KEDS General Director, Mr. Vedi Yesilkilic and Director of the Center for Lifelong Learning at Bogazici University in Turkey.

28 Apr 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy III started the Internship

Students of third generation of KEDS Academy have started the internship through various departments of KEDS. The experience that they are getting has made them learn extremely a lot about their profession. Read how the student of second generation is already assisting professionally those of third generation. 

01 Sep 2016 Read full Article ¬

KEDS distributed 50 table computers for students of academy

Distribution of tablets was done together with distribution of certificates recognized internationally during the graduation of first generation of KEDS Academy, held on Wednesday, on 25 June in hotel Emerald.

02 Jul 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy VI continues with the theoretical part of the program

Last weekend- January the lessons continued from KEDS trainers. Lecturers were Fadil Begu, Korab Zymeri and Bujar Jupaj.
According to the program, members of KEDS Academy have been trained on the manner of KEDS operation in Kosovo's power system, electricity measurements, types of customers, meter types, and other topics related to this department.

30 Jan 2019 Read full Article ¬

The Lectures of KEDS Academy focused in management and safety

The second week of February for the students of KEDS Academy was loaded with the subject on Investment Management from engineers, while the scholars have received the knowledge on occupational safety, especially against fire and electricity effects in human body.

11 Feb 2015 Read full Article ¬

08 Jun 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy participants are doing practical work divided into teams

During the last week, participants of the KEDS Academy, divided into groups of 6, have been constantly engaged in the field.

24 Mar 2014 Read full Article ¬

By being transformed and aiming excellence, we have to change also the quality of life and our thinking

In the next lecture on 2 and 3 April, Professor Bilgin Metin goes on to explain to the pupils about the security of the electricity, new good network, "smart", for generation of energy, intelligent system network, for the storage of electricity, as well as care and creating good report with customers. 

05 Apr 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy prepares participants for tariffs and measuring meters

Participants of KEDS Academy on the last weekend of January have learned about tariffs and measuring meters. Academy just right now surpassed all expectations for them.

 

05 Feb 2018 Read full Article ¬

Second Generation of KEDS Academy attended the first lectures

Participants of second generation of KEDS Academy were so excited during the first lectures. To them the Academy represents the expansion of knowledge and great support for easier and successful development of their profession.

13 Nov 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy takes the four Stevie Awards in Paris

Officials of KEDS and stakeholders took the four Stevie Awards in an official ceremony organized in Paris, France.

11 Oct 2014 Read full Article ¬

The visit of KEDS Academy students to Turkey has surpassed all expectations

Also this year, as in the previous three years 10 selected KEDS Academy IV students visit Istanbul in Turkey for few days.

The purpose of this trip was to get to know from closely the prestigious companies Calik Holding, Limak Energy and Boğaziçi University.

04 Oct 2017 Read full Article ¬

Final results are here

Congratulations to winners of the second edition.

03 Nov 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy students visit Yedas

Managers of KEDS with students of KEDS Academy participated at a presentation on the achievements of Yedas the last 4 years by the KEDS Executive Board Director, Mr. Nurettin Turkoglu, who is at the same time the General Director of Yedas.

24 Sep 2014 Read full Article ¬

I and KEDS

 Group Electron  

 My diary entries

 Morning. Sunlight has penetrated the room in this cold winter day, as signaling me for a good start. Surprisingly, this morning I woke up before the alarm. Today, was expecting me the first day of KEDS Academy. 

08 Mar 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy participants learn about electrical equipment

Students have continued alongside lectures also practice based on foreseen plan and dynamics.

10 Apr 2014 Read full Article ¬

23 Apr 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy experiences in Turkey

We have just published our new video on YouTube. The video shows our wonderful experiences in Turkey.

09 Sep 2015 Read full Article ¬

Boğaziçi University becomes a project partner

Boğaziçi University Lifelong Learning Center (BULLC) becomes a KEDS Academy project partner. The role of the Center will be crucial in the field of academic exchange and the exchange of experiences between the project partners.

07 Jan 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy and AUK have studied the household demand for energy

For few months in a row the students of KEDS Academy along with AUK have researched the ways of electricity consumption by household customers. They are mostly spending their energy for heating, cooking, devices and lightening.

05 Nov 2015 Read full Article ¬

23 Apr 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy was during weekend in Boga

Students of KEDS Academy have been during weekend in Boga of Rugova. Travelling organized by KEDS was done with purpose to have different education. In a cheerful atmosphere, arrival in most beautiful place of Kosova was captivating. Sun toppled in Rugova on Saturday of 21 February and weather was very good. After accommodation in Hotel Magra, they slipped in track of Boga. Enthusiasm was seen in their faces. Majority of them were there for the first time.

24 Feb 2015 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy V during the internship phase

Students of KEDS Academy V during the internship phase

Fatmir Metaj, student of KEDS Academy V, participated in the placement / installation of the meter in the village of Stankaj of Rugova, under the assistance of KEDS employee, Faik Hajzeraj, technician in this sector.
Fatmir is holding intership in the Network Division, respectively in the Metering Sector in the District of Peja, where he has learned also a lot of work that fit to his profession
He evaluates staff of KEDS workers as highly communicative and ready to help at any time.

 

 

 

31 Aug 2018 Read full Article ¬

Academy participants obtain new knowledge and different topics

Weekend of 16 and 17 January were held various topics and very interesting for the participants of the third generation of KEDS Academy.


26 Jan 2016 Read full Article ¬

The KEDS Academy's weekend brought different lectures, full of emotions

 

The students of KEDS Academy on Saturday, April 22, have had lectures differently from other times. They have been part of lectures on human rights, focusing on equal gender rights.

 

27 Apr 2017 Read full Article ¬

The Student of Electronics study in in Germany surprised with KEDS Academy

The student Denis Tafaj, from Banja e Pejës, living in Germany, is a student of Electronics at the 6th level in Nuremberg, Germany.
 

 He was impressed when in the Facebook page of KEDS Academy had seen the photos and activities of these students. Denis was curious to get acquainted with these students, with KEDS Academy program and with KEDS. This was enabled to him on the second day of his visit to Kosovo.

21 Jun 2017 Read full Article ¬

Pupils learn about the history of electricity and for information security

 

On February 9 and 10, in front of the KEDS Academy VI pupils group, prof. Bilgin Metin started lecturing with a short history about electricity, about base of discoveries that have had an impact on electricity discoveries, from ancient Greek to the present day.

 

12 Feb 2019 Read full Article ¬

KEDS Academy V students take practical experiences


KEDS Academy V students groups alongside the lectures, in the last few weeks are also engaged in practical work.

24 Apr 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy students appreciate the interactivity

In the third lecture, the students of KEDS Academy 4 learned about behavior towards consumers and on the functioning of electricity meters. Besides new knowledge, members of the academy are appreciating very much socialization and interactivity that they are facing there.

27 Jan 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy starts with the sixth generation

 KEDS project, KEDS Academy, is entering the sixth year of operation. There are 30 technical high school pupils and 20 students, mostly electric engineering profile  who will attend the KEDS Academy program, a project that started in 2013, when the Electricity Supply and Distribution Company in Kosovo has commenced its operation.

26 Dec 2018 Read full Article ¬

KEDS participating at Job and Carrier Fair

At University “Haxhi Zeka”, in Peja on  08.06.2016 was held Job and  Carrier Fair, that is being organized for the second time and that aims gathering the businesses, institutions or organisations that have larger capacity of employment.  

21 Jun 2016 Read full Article ¬

Representatives of the Turkish national team and Mr. Fatih Terim visit KEDS Academy in Kosovo

Despite numerous engagements and preparations, representatives of the Turkish national team, Hakan Balta and Caner Ergin and the main trainer, Mr. Fatih Terim visit the students that are participating at the KEDS Academy.

21 May 2014 Read full Article ¬

A week with many activities

The students of KEDS Academy made a visit to the Dikanca Hydrocentral, got to learn the work at electric poles and saw the exchange of wooden poles into concrete poles from close.

09 Apr 2014 Read full Article ¬

The lessons are focused at environmental management system and renewable energy sources

KEDS Academy's fifth generation members have continued with the theoretical part of the program with trainers from Boğaziçi University of Turkey.

28 Feb 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy touches the investments in the field

Students of KEDS Academy have seen from close the investments made by KEDS and interventions for identifying and reparation of faults in the underground cables.  It has been an exceptional experience for them.    

08 Jun 2016 Read full Article ¬

In addition to theoretical lessons, students start the hours for practical experience

 The students of KEDS Academy have also begun holding practical classes distributed in various departments of KEDS, extending to all districts. They started from reading and installing meters, disconnecting and reconnection assistance, up to relay protection and loss control. This has made them much more prepared for the future in their profession and the labor market.

05 May 2017 Read full Article ¬

Marketing, communication and customer relations are useful topics for everyone

Over the past weekend (16-17March), students of KEDS Academy VI different from the first lectures when these boys and girls were more timid, we came across young people who wanted to break out, expressing their thoughts and knowledge with maturity. Even during the coffee break, their debates continued. In the student group Assoc. Prof. Dr. Hande Bahar Türker developed the topic "Marketing-Impact on Changing the World", while Dr. Fatih Anıl for "Communicating Skills and Customer Relationships" to the pupils.

 

18 Mar 2019 Read full Article ¬

Students have focused on financial management, while pupils have continued with occupational safety

Professor Fatih Yillmaz in front of the group of students in the lecture of 20 - 21 February   held trainings on the role of financial management, financial statements, management and accounting. 

24 Feb 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy, an example for European schools

KEDS Academy, a project initiated by KEDS and the companies Calik and Limak in the field of corporate social responsibility in Kosovo, is presented as an example in the 12th conference of European Universities.

21 Jan 2015 Read full Article ¬

Students are trained on energy types and occupational safety

In the following fourth lectures   that were held on  weekend  4 and  5 February, according to the program ,as trainers for the participants of KEDS academy were the professors from  University of Boğaziçi of Turkey,  Prof.Dr.Mahmut Eksioglu and Dr. Birgul Kutlu Bayraktar.

10 Feb 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy takes of officially

On the 14th of February, in a ceremony organized by the Kosovo Electricity Distribution and Supply Company, KEDS Academy is officially declared open

19 Feb 2014 Read full Article ¬

KEDS signs the Memorandum of Cooperation with MEST

KEDS continues to support young people of Kosova in their education and professional preparation, by signing the Memorandum of Cooperation from Executive Director of KEDS Mr. George Karaguttof and Minister of Education, Science and Technology Mr. Arsim Bajrami. 

07 Jun 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy offers knowledge for the energy market

Professor Kumbaroglu has improvised a real situation of energy trading between electrical energy generators and buyers. They have understood how difficult it is to produce electrical energy and how difficult is its valorization in the market.

17 Mar 2014 Read full Article ¬

Students learn consumer behavior and environmental impacts in the electrical industry


The members of KEDS Academy V during these weeks have intensively continued the lessons.

23 Apr 2018 Read full Article ¬

Students develop business skills


The theoretical part of the KEDS Academy V program has arrived at the final stage. On the weekend of April 28-29, the lecture was held only for the student group, and the pupils completed them. But both groups of KEDS Academy V are continuing the practical part across various departments of KEDS.

04 May 2018 Read full Article ¬

Raised awareness of pupils on environmental care and protection

The weekend of 09 and 10 April was the last lecture of the theoretical part for the group of pupils of third generation of KEDS Academy, while the group of students shall have their last lecture next week.

13 Apr 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy prepares the future managers

 

Professors from Bogazici University of Istanbul have only good words for students of KEDS Academy. They express that after receiving the certificates, students will be skilled to work at any country in the world.

21 Mar 2016 Read full Article ¬

Lectures of KEDS Academy 4 have started

The 50 appointees (selected) of the fourth generation of KEDS Academy, who come from different municipalities of Kosovo, launched / started the first theoretical lessons on weekend of 17 and 18 December this year.

27 Dec 2016 Read full Article ¬

I and KEDS

Group Atom

 - We two knew each other in fact, I had hear about it, but not that I had so much information.  It was always hiding by doing good things for me. Bringing light to me, thanks to it I prepare food, heat my house and many many basic things. Its invisible hand was hiding behind any activity of my daily life. 

09 Mar 2017 Read full Article ¬

The impressions of the students of KEDS Academy V for the visit in Turkey

After the study visit that the KEDS Academy V students group in Turkey made a few days ago, they returned to KEDS to work fulfilled with professional experiences.

12 Oct 2018 Read full Article ¬

The number of applicants is increasing

The Academy is evaluated to be a succesfull story in Kosovo. For its achievements, the Academy was awarded with four prestigious awards by Stevie Awards, considered to be the most important awards in the field of corporate social responsibility in the world.

16 Oct 2014 Read full Article ¬

14 Nov 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy familiarizes with transmission

Students during the last lecture for year 2014 have learned how does the electricity transmission system operate in practice

26 Dec 2014 Read full Article ¬

Professors from Bogazici University have started the lectures for participants of KEDS Academy

On the weekend of  17-18 January the participants of KEDS Academy have attended the lectures of professors from the famous University Bogazici from Turkey. The lecturers were Prof.Dr.Mahmut Eksioglu and Profesor Dr. Birgul Kutlu Bayraktar, who have lectured last year also for the first generation of KEDS Academy.

21 Jan 2015 Read full Article ¬

The students are now familiar with power facilities

The students of the KEDS Academy are now familiar with the electroenergetic facilities of the distribution network. Divided into groups, they are now visiting and seeing the practical demonstration of the facilities all over Kosovo.

31 Mar 2014 Read full Article ¬

They are now focusing on practical training

08 May 2015 Read full Article ¬

Selected 50 members of KEDS Academy

KEDS Academy IV has taken final form. Now are selected 50 its members. There are 30 students from technical high schools from different municipalities of Kosovo and 20 students of the University of Prishtina, 18 of them coming from the Technical Faculty of Electrical Engineering direction and two from the Faculty of Law.

08 Dec 2016 Read full Article ¬

KEDS Academy celebrates it's success, as it graduates 50 students of the second generation

Starting today, 50 more Kosovo youth are better prepared for the job market. These are the 50 graduates of the KEDS Academy of the Second Generation, who received today their internationally recognized certificates.

15 Oct 2015 Read full Article ¬

The application for the second generation of the Academy starts on 6 October

You have the opportunity now to become a part of the European energetic youth. For the second time, KEDS is offering the opportunity to students to become a part of a pleasant journey of academic and professional development.

02 Oct 2014 Read full Article ¬

KEDS signs cooperation agreements

KEDS has signed cooperation agreements with the Ministry of Education, Science and Technology of the Republic of Kosovo and the Public University of Prishtina “Hasan Prishtina”. The MoU’s define the terms and the conditions of all the parties involved in the project development.

07 Jan 2014 Read full Article ¬

18 Dec 2018 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy are focused in management

KEDS Academy has continued with lectures also in the beginning of spring.

During the first weekend of April 1 and 2 were held lectures for students by Prof. Dr. Meltem Özturan from Boğaziçi University. The topics which were lectured to students are: Operations Management, Inventory Management, Role and Scope of Operations, etc. They also held group work with students.

19 Apr 2017 Read full Article ¬

Students will advance professional knowledge and receive new experiences

 

Everything related to measurements, equipment, technologies, security, awareness and the most modern methods for measuring electricity, the group of students were introduced to the next lecture program of KEDS Academy, which was developed by Assoc. Prof. Dr. Bilgin Metin, on the weekend of beginning of March.

 

09 Mar 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy Program has given me an inducement and motivation for further professional training

As a student of the Faculty of Electrical and Computer Engineering and a member of the first generation of KEDS Academy, I can tell you that the KEDS Academy program then visits in the companies for electricity distribution in Turkey and Boğaziçi University, have enabled me to relate theory and practice in the field of electro energy.

23 Jan 2017 Read full Article ¬

Students are also trained on occupational safety and protection

Fatbardha Mehani, part of KEDS Academy V, branch of the Faculty of Electrical and Computer Engineering, the part of the internship is attending at the Department of Safety and Health at Work.

11 Sep 2018 Read full Article ¬

The knowledge that I received in KEDS Academy becomes more meaningful in post-graduate studies

First I would like to thank KEDS for giving me the opportunity to have been part of KEDS Academy, as well as employees of this prestigious company.

19 Jan 2017 Read full Article ¬

Our top 10 stories from the students of 1st and 2nd Generation

https://www.youtube.com/watch?v=Uf8w80sQRoQ

25 Oct 2015 Read full Article ¬

KEDS Academy lectures finalized

During the three months KEDS Academy has prepared its 50 members in both theoretical and practical aspect for each field that has to do with energy.

05 May 2014 Read full Article ¬

Students focus on safety at work and communication with customers

In the second lecture on row, students of KEDS Academy VI attended lessons on occupational safety and customer relations, developed by KEDS staff.
 
At first they underwent a test about the previously held Human Resource Management lessons.

 

14 Jan 2019 Read full Article ¬

From the history of electricity up to health management

Members of KEDS Academy have returned to the lectures in the class. The following topic was focused in electricity inceptionfor the scholars and health and safe management for the students.

26 Mar 2015 Read full Article ¬

04 Dec 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy focuses on leadership and quality of electricity

KEDS Academy V continued lectures even during the mid-March weekend.
In a cozy study environment, lectures were held by Boğaziçi University professors based in Istanbul, Turkey.

21 Mar 2018 Read full Article ¬

The practical part has started at the KEDS Academy

All the participants of the KEDS Academy are spread at different groups and have seen how the high tension assets function in real.

11 Mar 2014 Read full Article ¬

Experience in KEDS Academy, inducement and motivation for post-graduate studies.

Experience in KEDS Academy, a motivation force for postgraduate studies

Some students of KEDS Academy have earned the right to postgraduate education. This was made possible by the agreement between the University of Prishtina and some European universities. A contribution to that was the experience that they have had at KEDS Academy.

Students talk about this

19 Jan 2017 Read full Article ¬

KEDS continues with the fifth generation of KEDS Academy

 

This is the fifth year in row that KEDS is continuing the journey with the KEDS Academy project, a project launched in year 2013, since the Electricity Supply and Distribution Company in Kosovo started working.

23 Jan 2018 Read full Article ¬

The list of students that have passed english language test

In the link above you can find the list of students that have passed the english language test.

22 Oct 2014 Read full Article ¬

Interviews!

Information on interviews for the applicants for the second edition of KEDS Academy.

29 Oct 2014 Read full Article ¬

Visit by Lole, encourages students

Advisor to the KEDS Academy project, Aylin Lole, made a spontaneous visit to students of different generations of academia in their place of work in the central building of KEDS.

18 Oct 2016 Read full Article ¬

The Success of KEDS Academy is presented in EUCEN in Istanbul

The success of KEDS Academy is presented at the 47th international conference of EUCEN that was held at Bogazici University in Istanbul.

15 Jun 2015 Read full Article ¬

Students strengthened their knowledge in Boge through entertainment

The snow was increasing its intensity Saturday morning of mid-February, while the bus with 45 students of third generation of KEDS Academy was approaching Boga of Rugova. 

18 Feb 2016 Read full Article ¬

Weekend at KEDS Academy brought different kind of lectures, filled with emotions

Students of KEDS Academy participated in a different kind of lecture on April 22, compared to other times. They were part of lectures on interethnic coexistence in Kosovo. Lecturer Maja Marković is Advisor on issues of ethnic communities at the U.S. Embassy in Pristina.

02 May 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy advanced with new experiences in Turkey

Ten of the best students of KEDS Academy have advanced their practical and theoretical knowledge at Bigazici University of Turkey and at the headquarters of the companies Çalik and Limak. In distribution company Yedas in city Samsun students learned newest achievements in this industry. This visit of students was accompanied also by KEDS and KESCO management as well as Kosovo’s eminent journalists.

08 Sep 2015 Read full Article ¬

Drenusha, as part of the big project Scada

The success and achievements of KEDS Academy students are seen in many activities that they are developing in different departments in KEDS. One of them is also the student of KEDS Academy fourth generation, Drenusha Gashi, Electrical Engineering.
She achieved to be part of the newest and largest project being developed at KEDS-Scada
.

 

16 Oct 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy is focused in renewable energy

Next lectures on Saturday 18 and Sunday 19 April began with repeat of previous lessons, while in second part they learned everything that has to do with renewable and solar energy.

24 Apr 2015 Read full Article ¬

Practice of students of KEDS ACADEMY V

Arton Aliu, a student at the Faculty of Electrical Engineering shared his experience as a student of KEDS Academy.

07 May 2018 Read full Article ¬

They are getting prepared for environmental challenges

On Saturday 28 February and on Sunday 1 March, participants of second edition of KEDS Academy received knowledge about environment, safety, management and motivation from known professors of Bogazici University.

04 Mar 2015 Read full Article ¬

KEDS Academy wins four most prestigious international prices

KEDS Academy, a program established by the Kosovo Company for Distribution and Supply of Electricity - KEDS, has won four different awards from Stevie Awards, the price leader in the field of business in the world.

18 Aug 2014 Read full Article ¬

The KEDS Academy IV lectures are concluded

Conclusion of several months’ lectures, is marked by fourth generation KEDS Academy students through celebration with a dessert in front of KEDS building.

12 May 2017 Read full Article ¬

07 Nov 2016 Read full Article ¬

One weekend full of activities for students of third generation of KEDS Academy in Boge, February 2016.

One weekend full of activities for students of third generation of KEDS Academy in Boge, February 2016. 

08 Mar 2016 Read full Article ¬

50 participants successfully selected

KEDS Academy and the project partners have successfully completed the selection of the 50 first participants for the first generation of the Academy. In total, 20 students of the Public University of Prishtina “Hasan Prishtina” and an additional number of 30 students from the secondary technical schools have been selected and will be attending the program for a year.

07 Jan 2014 Read full Article ¬

Participants of KEDS Academy have advanced their knowledge

In the third weekend the students of KEDS Academy have advanced their knowledge on energy market and HR management. They have seen closely also the practical work and were engaged as well by groups.

04 Dec 2014 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy getting prepared for environment protection

In lectures of March 18-19 in KEDS Academy lessons focused on the history of energy and offered insights (knowledge) on environmental protection. Also this time lecturers were professors from Boğaziçi University in Turkey.

22 Mar 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy oriented at renewable energy

In parallel with theory lessons, KEDS Academy is continuing also the practice. Three days a week the students and pupils appear at Eklektrokosova building same way as other employees of KEDS.

01 Apr 2014 Read full Article ¬

The application procedures for the second Edition have started

KEDS Academy, recently awarded with 4 international prices of Stevie Awards, has opened its doors for students of the second generation. KEDS Academy represents KEDS initiative to solving problems that young talented students have in Kosovo and offers training and employment programs for participating youth.

07 Oct 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy encourages innovation

Lectures on technical issues are held with the pupils as well.

26 Feb 2014 Read full Article ¬

Students are trained in practice for trading, calibration and measurement of energy

Students of KEDS Academy in last week’s have continued intensively the lessons. The practical experience from installation of meters and up to trading of energy, made them to be much more prepared for labor market.  

07 Jun 2016 Read full Article ¬

The impressions of the students of KEDS Academy V for the visit to Turkey


Student Diellza Hyseni, studying economy, sees the visit to Turkey very useful for her profile.
This trip has completed the KEDS Academy program and has expanded its professional knowledge.

17 Oct 2018 Read full Article ¬

A management and a testing week at the KEDS Academy

The lectures are held by the management staff of KEDS, by the Director of the Accounting Department, Teuta Ukshini and by the Regional Director, Ismet Latifi.

04 Mar 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy Students spend a dynamic weekend in Boga

Students of KEDS Academy IV for the weekend on February 25-26 had as destination this time Boge, that is among Kosovo top destinations for winter tourism.
This trip organized by KEDS, enabled the students to stay longer near each other and get to know each other more.

01 Mar 2017 Read full Article ¬

KEDS ACADEMY STUDENTS IN A PROFESSIONAL VISIT IN TURKEY

Ten students of the fifth generation of the KEDS Academy have stayed in Turkey over the last weekend. During the three days of their stay, students of this programme have visited companies Limak and Calik and attended courses that are in the benefit of their professional growth.

11 Oct 2018 Read full Article ¬

The first generation of KEDS Academy graduated

On June 25, 2014, at the official ceremony organized by the Kosovo Electricity Distribution and Supply Company, in the Emerald Hotel Prishtina graduated 50 participants of the first generation of KEDS Academy, in Prishtina.

02 Jul 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy affected by modernity in Turkey

The most distinguished students of KEDS Academy had the chance to see closely the most sophisticated technology of electricity distribution and the most efficient methods of the company management of this kind in Turkey.

25 Sep 2014 Read full Article ¬

Pupils learn how to make a successful business

The lectures of KEDS Academy VI continued on the weekend of 6-7 April.

In front of the group of pupils this time was lectured by Prof. DR. Oğuzhan Aygören of Turkey with the topic: "Entrepreneurship".

12 Apr 2019 Read full Article ¬

The success in KEDS Academy took me to another success

Dedication and luck always bring success. So it happened to me when I became part of KEDS Academy.

20 Jan 2017 Read full Article ¬

The students of KEDS Academy V are holding Internship

The KEDS Academy V students group has started the third phase of the KEDS Academy program, the one of Internship. They are distributed in different departments and through few districts throughout Kosovo.

13 Aug 2018 Read full Article ¬

Students celebrate the conclusion of the theoretical part of KEDS Academy program

From several months lectures the KEDS Academy students have become more prepared and more challenging for the labor market. Professors are pleasantly surprised by the high level of their knowledge

25 Apr 2016 Read full Article ¬

KEDS wins prestigious award in America

KEDS received this week a prestigious prize in the United States. In the Social Good category, at the ceremony held at the National Press Club in Washington D.C. KEDS was awarded the “Honorable Mention” prize from the PR News, in a competition with many companies around the world. 

21 Mar 2016 Read full Article ¬

The week of repetition of lessons and tests

The Scholars of KEDS Academy during the weekend have demonstrated practically what they have learned till now and then they had to undergo a written test. They were quite pleased with the program.

19 Nov 2014 Read full Article ¬

KEDS employs 50 students of KEDS Academy

After the successful completion of the regular training program offered by Bogazici University and KEDS experts and the internship part at KEDS, 50 students of the first generation of the Academy will be equipped with regular employment contracts at KEDS.

03 Oct 2014 Read full Article ¬

Lectures continue at the KEDS Academy

KEDS experts lectured on strategic management and safety

19 Feb 2014 Read full Article ¬

The lessons focused in occupational safety and types of electricity

After completing the first part of the program, where KEDS staff was in the role of the trainers, in the second part of the program the lectures will be held by professors of University Bogaziçi of Istanbul

09 Feb 2016 Read full Article ¬

Information related to application

06 Nov 2015 Read full Article ¬

Cooperation between scholars enhances the efficiency of KEDS Academy

Scholars of KEDS Academy over the last weekend have gained knowledge about electricity safety and communication with customers. They always ready to assist each other are getting prepared for the energy market.

12 Dec 2014 Read full Article ¬

I and KEDS

GROUP ALFA 

Big world .

I, as an Alice in Wonderland, was wandering in thoughts of a little girl, with often limited imagination, how is a world with lights, how does a power system functions, and above all how is the light generated.   

08 Mar 2017 Read full Article ¬

The first lessons for the third generation of KEDS Academy have just started

On 19 and 20 December the third generation of KEDS Academy sat on KEDS desks
to start a new school.

13 Jan 2016 Read full Article ¬

Students continue studies with professors from Turkey

Professors from University of Boğaziçi, Tamer Atabarut and Uğur Tandogan, on February 2nd and 3ird , have lectured to the group of scholars and students of KEDS Academy VI.

 

04 Feb 2019 Read full Article ¬

Information on application

Information on application

  05 November 2018

 When to apply?

Starting from 5 – 16 November 2018

 Where you can apply?

KEDS HQ Boulevard Bill Clinton no. 5 in Prishtina, Human Resources Department, floor 9, office no. 3 and/ or in email address apply@kedsacademy.com.     

 

05 Nov 2018 Read full Article ¬

Prepare for the interview, career, behavior towards customers and codes of company

Weekend of KEDS Academy of mid-April is focused on training students and pupils about their direct experiences within the KEDS and presentation out. 

16 Apr 2014 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy side by side with KEDS staff are holding the lessons of internship

Participants of the third generation of KEDS Academy according to the curriculum upon finishing successfully the theoretical part, are holding the internship.  

26 May 2016 Read full Article ¬

The students expanded the professional knowledge in Istanbul of Turkey

A group of selected students of the KEDS Academy from the 3rd generation visited recently the city of Istanbul, with the aim in further expanding their  theoretical and practical knowledge.

29 Nov 2016 Read full Article ¬

Second edition of the KEDS Academy takes off officially

Amongst many applicants, 50 selected participants will official start the program of the second edition of KEDS Academy, winner of the 4 most prestigious international awards in the field of corporate social responsibility.

07 Nov 2014 Read full Article ¬

KEDS Academy in the midst of work

In the weekend of 19 and 20 March candidates of KEDS Academy continued work with repetition of previous courses and development of new topics. 

25 Mar 2016 Read full Article ¬

Students are trained in leadership and get knowing the basics

On the first weekend of February they continued lectures for students and pupils of KEDS Academy V, where trainers were Boğaziçi University professors: Prof. Dr. Birgil Kutlu Bajraktar and Dr. Ugur Tandogan.

15 Feb 2018 Read full Article ¬

21 Jun 2018 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy towards new experiences

Group of KEDS Academy IV in the second lectures in the row continued work with the staff of KEDS.

The weekend of mid-January was the day when KEDS Academy 4 continued with theoretical lessons.

Under the program the students were trained on method of operation of KEDS in the energy system of Kosovo and customer treatment.

24 Jan 2017 Read full Article ¬

Lectures on project management and environment, health and safety

Lectures on project management and environment, health and safety were held at the KEDS Academy on the 15th and the 16th of February 2014.

20 Feb 2014 Read full Article ¬

26 Apr 2018 Read full Article ¬

KEDS Academy III started the testing of the candidates

24 Nov 2015 Read full Article ¬

I and KEDS

Group Tiger

 We are in Bog, divided into groups and playing, the situation is becoming more challenging, the race is heated, we never have thought that the victory would mean so much to us, but why we really are here? What we are fighting so much

08 Mar 2017 Read full Article ¬

Participants of KEDS Academy begin practical work

Part of students are working mainly in Network, Service for Analyzes and Performance, Energy Balance and Tariffs, Operation, Human Resources, etc.

18 Aug 2014 Read full Article ¬

I and KEDS

Group Mercure  

Whenever I use electricity, my mind always associates with KEDS. Before this an unclear and undefined notion to me! But, after finishing the lessons in the secondary and high school, I had to determine which is going to be my carrier. 

09 Mar 2017 Read full Article ¬

KEDS Academy holds first lecturers

Professors from Bogazici University in Turkey over the weekend (on 1 and 2 February) held the first lectures to students participating in the KEDS Academy in Prishtina

19 Feb 2014 Read full Article ¬

01 Nov 2017 Read full Article ¬

Students certification ceremony, 14 October 2015

We would like to announce that the certification ceremony shall be held on 14 October 2015 for all the participants of the second generation of KEDS Academy. In this occasion, all participants shall receive internationally recognized certificates by the Bogazici University and Pearson. As a part of the KEDS Academy, the participants shall also receive certificates by KEDS.

09 Oct 2015 Read full Article ¬

Students of KEDS Academy VI complete the theoretical part of the program

With a modest ceremony, accompanied by a dessert and a fireworks, KEDS Academy VI lectures were completed on April 12-13.

After four months of lecturing 50th candidates of sixth generation, successfully completed this part of the program and now they are more prepared by this academy.

03 May 2019 Read full Article ¬

The members of KEDS Academy III have been selected

15teen students from Faculty of Engineering and Economics of University of Prishtina  “Hasan Prishtina” and 23 pupils from technical high schools engaged in the section of electronics are part of KEDS Academy III.  

04 Dec 2015 Read full Article ¬

They learned about strategic management

In the second week of January KEDS Academy was focused in strategic management. And, between the lecturers the best students have received the gifts that have motivated them for further work.

16 Jan 2015 Read full Article ¬

15 Nov 2016 Read full Article ¬
Top